Woonhuis verhuren Dordrecht

Appartement verhuren Dordrecht

Ga je tijdelijk naar het buitenland, ben je van plan om te gaan samenwonen of wil je gewoon jouw appartement verhuren in Dordrecht? Dan is het zaak dat je de best mogelijke huurder voor jouw appartement vindt, want vanaf het moment dat een huurder een woning betrekt, ontstaat er huurrecht. Dit betekent dat zolang de huurder aan zijn of haar verplichtingen voldoet, de huur niet mag worden opgezegd. Dat is één van de redenen om de juiste huurder te vinden voor jouw appartement. Huurkracht kan hierbij helpen. Een professionele verhuurmakelaar als Huurkracht doet veel meer voor je dan een huurder vinden. Wij zorgen ervoor dat jouw investeringen in onroerend goed geen stress opleveren. Wij ontzorgen verhuurders van A tot Z.

Huidig aanbod

Werkwijze verhuur

Werkwijze beheer

Appartement verhuren particulier, waar moet je beginnen?

Je wilt je appartement verhuren, omdat je tijdelijk in het buitenland zit of omdat het appartement leeg staat. Er zijn nog veel meer goede redenen om een appartement te verhuren. Maar waar moet je beginnen en wat moet je regelen? Als je een appartement wil verhuren, dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende stappen:

1. Hoe ga je je appartement verhuren? Ben je van plan om je appartement tijdelijk te verhuren of voor onbepaalde tijd? Dit is belangrijk vanwege de verhuurregels waarmee je te maken krijgt. Huurkracht kan je hierbij advies op maat geven, wij denken graag met je mee als het om het verhuren van appartementen gaat.

2. Welke regels gelden er voor het verhuren van jouw appartement? Wat mag je wel en niet als verhuurder en wat kun je doen als verhuurder? Er zijn bepaalde regels waarmee je altijd rekening moet houden als je je woning gaat verhuren. Als je hier vragen over hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

3. Neem contact op met de bank. Dit is belangrijk want als je je appartement wil verhuren zonder toestemming, dan kan het zijn dat de bank wilt dat je onmiddellijk je hypotheek afbetaalt.

4. Wat zijn de regels van de gemeente? Elke gemeente heeft zelf regels opgesteld voor het verhuren van een appartement. Neem daarom altijd contact op met de gemeente.

5. Afspraken tussen huurder en verhuurder maken. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden, maak hiervoor duidelijke afspraken. Weet je niet hoe je dit kunt doen? Dan kan Huurkracht je hierbij helpen.

Koopappartement verhuren particulier via Huurkracht

Steeds meer mensen doen het: een huis kopen om het pand te verhuren. Je kunt dit om heel veel verschillende redenen doen, zoals voor je kinderen te zorgen of om extra geld te verdienen. Wat de reden ook is, particulier verhuren kan een slimme zet zijn. Er gelden echter wel de nodige regels voor als je een koopappartement wil verhuren. Wij kunnen je haarfijn uitleggen waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verhuren van een koopappartement.

Want mag je zomaar een huis verhuren? In de meeste gemeentes heb je een vergunning nodig om je huis te verhuren. Vraag daarom eerst altijd bij de gemeente naar meer informatie over het verhuren van een huis. Want elke gemeente kan zelf regels opstellen voor het verhuren van een appartement of huis. Daarnaast gelden er specifieke regels over kamerverhuur en zijn er speciale verhuurhypotheken. Dit klinkt vrij ingewikkeld en daarom kan het handig zijn om contact op te nemen met een verhuurspecialist, zoals Huurkracht. Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en zijn pas tevreden wanneer zowel de verhuurder en huurder tevreden zijn.

Permanent verhuren eigen appartement, mag dat?

Wil je je eigen appartement permanent verhuren? Dan heb je de keuze om het appartement tijdelijk of permanent te verhuren. Het verschil tussen deze twee vormen van verhuren zijn zowel fiscaal als financieel groot. Daarom is het belangrijk om te weten wat je in de toekomst met je huis of appartement wilt doen voordat je een beslissing neemt. Huurkracht legt je graag meer uit over de regels, belasting en andere zaken waarbij je rekening moet houden als je permanent je eigen appartement wilt verhuren.

Eigen appartement verhuren, wat is toegestaan?

Het permanent verhuren van je eigen woning is aan te raden als je er zeker van bent dat je je appartement ook voor een langere tijd wilt verhuren. Wettelijk gezien is dit toegestaan, maar let goed op: de hypotheek speelt hierbij ook een belangrijke rol. Heb je namelijk nog een hypotheek op jouw appartement, dan is het belangrijk dat je eerst toestemming vraagt van de bank.

Als je dit niet doet, dan kan de bank eisen dat je het openstaande bedrag in één keer betaalt. Volgens het contract dat je hebt met betrekking tot je hypotheek kun je een contractuele bepaling riskeren. Vraag daarom altijd voor de zekerheid om toestemming bij je hypotheek.

Is dit het tweede huis dat je van plan bent om te verhuren? Dan kan het zijn dat je toestemming nodig hebt van de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het verhuren van het appartement.

En hoe zit het met de belasting bij het verhuren van een appartement? Soms kun je gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Helaas kan dit niet altijd. Als het appartement je tweede koopwoning is, dan valt deze in box 3 en betaal je er vermogensbelasting over. Dit betekent dat je geen gebruik kunt maken van hypotheekrenteaftrek. Wat wel een voordeel is wanneer het appartement in box 3 valt, is dat de huurinkomsten niet worden belast.

Mijn appartement verhuren? Weet 100% zeker wat je hiervoor moet doen

Zoals eerder aangegeven is Huurkracht er niet alleen voor de huurder. Ook voor de verhuurder zijn wij dé verhuurspecialist in Dordrecht en omstreken. Ben je er niet zeker van over wat je moet doen om jouw eigen appartement verhuurklaar te maken? Of wil je adviezen inwinnen over het verhuren van je woning? Wij kunnen je daarbij van A tot Z ondersteunen. Het opzetten van een huurproces vergt de nodige kennis in een markt die continu in beweging is. Daarom zijn wij er om het verhuurproces makkelijker te maken en de juiste huurder voor het appartement of het huis te vinden. Naast het screenen van huurders, stellen wij ook overeenkomsten op en kun je op ons rekenen voor het onderhoud van het appartement.

Als betrouwbare en ervaren verhuurmakelaar in Dordrecht en omstreken, kan Huurkracht je voorzien van passend en persoonlijk advies. Wij nemen graag de tijd om alles uit te leggen en vertellen je graag meer over onze diensten, neem contact met ons op via info@huurkracht.nl of +31 (0)78 410 00 09.