Particulier verhuren Dordrecht

Particulier vastgoed verhuren in Dordrecht – Huurkracht denkt mee


Het investeren in vastgoed en particulier een woning verhuren in Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Barendrecht of Papendrecht is een veilige keuze om te beleggen. Er zitten minder risico’s aan dan bijvoorbeeld bij het beleggen op de beurs. Het kopen van vastgoed en particulier een huis verhuren is een goede manier om geld te beleggen. Door de lage hypotheekrente is het ook een juiste keuze om een huis te kopen om te beleggen. Door de lage rente zal het maandbedrag lager uitvallen, waardoor je kunt rekenen op een mooi rendement over de verhuur van het pand. Wil je particulier vastgoed verhuren in Dordrecht en omstreken? Wij leggen graag uit waarmee je rekening dient te houden.

Huidig aanbod

Werkwijze verhuur

Werkwijze beheer

Verhuurhypotheek: Wat is dat precies?

Sinds 2016 is het mogelijk om te kiezen voor een verhuurhypotheek. Met de reguliere hypotheken is het vaak niet mogelijk om je woning te verhuren omdat de bank hier geen toestemming voor geeft.

Door de verhuurhypotheek is het voor particulieren mogelijk geworden een woning te kopen voor de verhuur. Een nadeel van een verhuurhypotheek is dat je een opslag betaalt op de hypotheekrente en dat je geen recht hebt op renteaftrek. Hierdoor zullen de maandelijkse kosten hoger zijn dan wanneer je een reguliere hypotheek zou afsluiten.

Wil je je flat of huis in Dordrecht verhuren maar weet je niet waar je moet beginnen?

Het kiezen van een betrouwbare verhuurmakelaar voor je woning is vitaal voor je succes. Bovendien kun je, als je de verhuur en administratie van je woning uitbesteedt aan een professionele partij, profiteren van belastingvoordelen.

white and black house near to pond

Hier heeft Huurkracht een oplossing voor

Gelukkig ontvang je maandelijkse huur om deze kosten op te vangen. Het bezit van een pand als belegging valt onder box 3. De verhuurhypotheek wordt hierop in mindering gebracht. Hierdoor ontvang je een veel hoger rendement dan wanneer je je geld op de spaarrekening zou laten staan.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat wanneer je voor een verhuurhypotheek kiest, deze hypotheek gewoon telt als een tweede hypotheek. Het is dus belangrijk dat je genoeg verdient om een tweede hypotheek af te kunnen sluiten bij de bank als je wilt gaan beleggen. De voorwaarden om een verhuurhypotheek af te sluiten zijn ook strenger dan bij een reguliere hypotheek. Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

  • Het hypotheekbedrag mag niet hoger zijn dan 90% van de woningwaarde.
  • Verhuurhypotheken worden in de meeste gevallen alleen uitgegeven als je kiest voor permanent verhuren.
  • De woning waar u een verhuurhypotheek voor wilt aanvragen moet zich op Nederlandse grond bevinden.

Particulier uw woning verhuren – houd hier rekening mee
Als mensen een huis huren, verwachten ze een snelle reactie op eventuele problemen of vragen die ze kunnen hebben. Je moet verwachten dat je deze problemen zo snel mogelijk moet aanpakken, of het nu een lekkende gootsteen is of een wasmachine die niet goed wil afsluiten. Ook hier heeft Huurkracht aan gedacht.

We hebben bij Huurkracht onze eigen technische dienst, waarmee we tijdig en professioneel op klachten en reparaties kunnen reageren. Bij gebrek aan beheer ben je afhankelijk van een aannemersbedrijf, wat niet alleen veel langer duurt maar ook aanzienlijk meer kost.

Huurders vinden tegen een redelijke huurprijs is een grote uitdaging

Wij kennen de markt en kunnen je adviseren over de meest geschikte basis om de huurprijs aan te passen. Ook zorgen we ervoor dat het pand in goede staat behouden blijft en reparaties uitvoeren nadat de huurders vertrokken zijn. Reken er ook op dat we eventuele klachten van huurders behandelen en actie ondernemen als huurders hun huur niet op tijd betalen

Nadat je de keuze hebt gemaakt, komt de vraag of je de woning zelf wil gaan verhuren of dat je de woning wilt laten verhuren door een verhuurmakelaar. Een verhuurmakelaar kost geld terwijl je het zelf gratis kunt doen. Toch kan een goede en betrouwbare verhuurmakelaar ervoor zorgen dat je de beste huurders krijgt en kan de verhuurmakelaar een goed verhuurcontract opstellen.

Hoewel er verschillende beweegredenen voor het verhuren van een huis zijn, is het waarschijnlijk dat ze meer moeite zullen kosten als je niet de juiste factoren in aanmerking neemt:

  • Bij het screenen van een mogelijke huurder is het aan te bevelen een grondig achtergrondonderzoek te doen. Zorg dat je bij het interviewen van mogelijke huurders veel referenties krijgt.
  • Zorg dat je zowel je rechten kent, als de rechten van je huurders – het is een goed idee om je in de wet te verdiepen.
  • Belastingaftrek kan mogelijk zijn, maar het is van cruciaal belang te begrijpen welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Daardoor is het aantal aftrekposten dat je elk jaar kunt claimen beperkt, en het bedrag aan aftrekposten dat je kunt claimen kan verschillen van het bedrag aan verhuuractiviteiten dat je op je belastingaangifte aangeeft.
  • Hoewel het verbouwen van je huis tot een woning voor verhuur een rechttoe rechtaan proces lijkt, is het van cruciaal belang dat je met onroerend goed experts overlegt om er zeker van te zijn dat je alle toepasselijke belastingwetten, bestemmingsplannen en plaatselijke eigendomsbeperkingen naleeft.

Zo’n expert is Huurkracht. Dankzij jarenlange ervaring en kennis die we hebben opgebouwd, kunnen we je van A tot Z ondersteunen.

Zelf verhuren of via een verhuurmakelaar, zoals Huurkracht
Ben je op zoek naar een betrouwbare verhuurmakelaar? Neem dan contact op met Huurkracht. Wij kunnen altijd helpen door te adviseren of bij het helpen van het opstellen van een verhuurcontract. Door het goed opstellen van het verhuurcontract kom je achteraf niet voor juridische problemen te staan. Het kan dus op de lange termijn een hoop problemen en geld schelen door meteen te kiezen voor een verhuurmakelaar. Wij kunnen ook tijdens de verhuurperiode het beheer op ons nemen. Ook dit zorgt voor minder stress en zorgen.

Wil je particulier vastgoed verhuren in Dordrecht en omstreken? Dan kan Huurkracht hierbij helpen. Wij kunnen ervoor dat je een stressvrije oplossing vindt voor het beheer van het vastgoed. Wij vertellen je graag meer over onze combinatie het verhuren van jouw woning, neem vandaag nog contact met ons op.