Woning verhuren Rotterdam – een slimme investering

Woning verhuren Rotterdam

Een investering in onroerend goed is een van de meest zekere opties die in Nederland ter beschikking staan. Je kunt je maandelijkse inkomen verhogen door een woning in Rotterdam te verhuren.

En omdat je nog steeds eigenaar bent, kun je eventuele waardestijging na verloop van tijd houden. Niettemin is het verhuren van je woning in Rotterdam niet iets wat je iedere dag doet. Als verhuurder zul je de verantwoordelijkheden moeten dragen, en dat zijn er redelijk veel.

Gelukkig biedt Huurkracht een oplossing!

Beleggers in woningen in Rotterdam en omgeving kunnen op Huurkracht rekenen om snel en gemakkelijk een geschikte huurder te vinden. Wij kennen de markt in Rotterdam, maar ook in Schiedam, Ridderkerk en Vlaardingen door en door.

Weten hoe je een woning moet beoordelen, de beste locatie kiezen, de marktomstandigheden begrijpen, en, het belangrijkste, goede huurders vinden zijn essentiële vaardigheden als je een woning in Rotterdam wilt verhuren. Als je weet hoe je met deze aspecten om dient te gaan, kom je in een betere positie om voordeel te halen uit het bezitten van huurwoningen.

Maar hoe kun je er zeker van zijn dat je de beste beslissing neemt tijdens het huren van een woning in Rotterdam en omgeving?

De beste beslissing is kiezen voor een verhuurmakelaar of vastgoedbeheerder

Om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je je woning volgens de wet en tegen de juiste prijs verhuurt, kan een verhuurmakelaar of vastgoed beheerder van onschatbare waarde zijn. Je kunt door elke fase van de huurprocedure voor je woning in Rotterdam worden begeleid door een verhuurmakelaar zoals Huurkracht. Er zijn verschillende processen te volgen, die soms ontmoedigend kunnen zijn.

Er zijn een paar details die je moet kennen voordat je een contract tekent met je huurders die een eigen woning verhuren in Rotterdam legitiem maken. Denk aan de bijzonderheden die mogelijk van toepassing zijn in de lopende hypotheek. Wij kunnen je als gespecialiseerde verhuurmakelaar hier bij helpen. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het vinden van een geschikte huurder én bij het opstellen van een huurovereenkomst.

Mijn woning verhuren in Rotterdam, wel of niet doen?

Wanneer moet ik overwegen mijn woning in Rotterdam te verhuren? Is een veel gestelde vraag. Er zijn verschillende situaties waarin het verhuren van je woning in plaats van de woning te verkopen de beste optie kan zijn. Je vraagt je misschien af: “Moet ik mijn woning verhuren of verkopen?” als de tijd komt om je bestaande woning te veranderen. Verhuren in plaats van verkopen kan een aanzienlijk inkomen opleveren en fungeren als een waardevolle investering voor de toekomst.

Particulier of zakelijk?

Het voordeel van het particulier verhuren van je huis is dat zowel de huuropbrengsten als de verkoopwinst belastingvrij zijn. Het particulier verhuren van je huis heeft als nadeel dat eventuele waardestijging onderworpen is aan vermogenswinstbelasting. Bovendien zijn uitgaven als onderhoud niet fiscaal aftrekbaar.

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee over de meest ideale vorm van een woning verhuren in Rotterdam. Een particulier verhuur kan in sommige gevallen financieel aantrekkelijker zijn dan een eigen woning verhuren volgens een zakelijke constructie. Ook bij verhuur deel eigen woning is Huurkracht er om te helpen, als je er aan denkt om slechts een deel van je eigen woonruimte te verhuren.

Woning verhuren Rotterdam – waar begin je?

Wanneer je van de gemeente toestemming hebt om de woning in Rotterdam te verhuren, kun je aan de slag. Het bepalen van de huurprijs is stap twee. Maar hoe bepaal je de huurprijs van jouw woning in Rotterdam, Capelle a/d IJssel of Krimpen a/d IJssel? Hiervoor kun je het beste overleggen met een verhuurmakelaar of vastgoedbeheerder.

Het is namelijk niet altijd aan jou om te beslissen hoeveel huur je voor een huurwoning mag vragen. Hiervoor gebruiken we het Woningwaarderingsstelsel (WWS), waarmee we vaststellen of je huurwoning tot de sociale of particuliere sector behoort. De waarde van je woning in het WWS kan worden berekend aan de hand van het bijbehorende puntensysteem. De hoeveelheid punten bepaalt of je huis in aanmerking komt voor de vrije sector. Dat is van invloed op hoeveel huur je mag vragen.

Het vinden van de ideale huurders voor de te verhuren woning is stap 3

Je kunt online adverteren en zelf op zoek gaan. Een andere optie is om een verhuurmakelaar in Rotterdam in te schakelen om namens jou huurders te vinden. Laten we het huurcontract niet vergeten. Net als bij het vinden van de ideale huurders, heb je de mogelijkheid om dit zelf te doen of samen te werken met een verhuurmakelaar. Als je voor Huurkracht kiest, kunnen wij het huurcontract namens jou opstellen. Zo weet je zeker dat je juridisch goed zit!

Een van de belangrijkste voordelen van investeren in een huurwoning in Rotterdam?

Dat is de kans om geld te verdienen met weinig tot geen actieve betrokkenheid. De financiële en veiligheidsvoordelen van huisbaas worden kunnen voor sommige mensen aantrekkelijker zijn, echter is er genoeg om rekening mee te houden.

Stel bijvoorbeeld dat je graag wilt verhuizen, maar dat de markt er slecht voor staat. Je zou ervoor kunnen kiezen je huis te verhuren tot de marktomstandigheden verbeteren, in plaats van het risico te lopen geld te verliezen door met verlies te verkopen. Denk aan permanent verhuur eigen woning, wanneer je je woning in Rotterdam verhuurt, kun je wachten met verkopen tot de marktomstandigheden gunstiger zijn.

Koopwoning verhuren particulier – hoe werkt het met de hypotheek?

Voordat je de te verhuren woning op Funda zet, is het goed om er rekening mee te houden dat je bestaand hypotheek mogelijk moet worden aangepast in een beleggingshypotheek. Voor een hypotheek voor verhuur gelden strengere criteria, er zullen aan meerdere bepalingen moeten worden voldaan.

Reken op Huurkracht, wij staan je van A tot Z bij als jij van plan bent om je woning in Rotterdam te verhuren. Woning verhuren Rotterdam of denk je aan permanent verhuur eigen woning? Stuur ons gerust een e-mail naar info@huurkracht.nl of bel ons op (31 (0)78 410 009).

Neem contact op met Huurkracht

Wilt u reageren op een woning? Vul dan het formulier in via de pagina van deze specifieke woning. Ga daarvoor naar ons huidige aanbod. Voor andere vragen vult u het onderstaand formulier in.